0
Home
Producten
WTW Unit
Mechanische Ventilatie
Overige Ventilatoren
Badkamer- ventilator
Dak ventilator
Pijpdak ventilator
Ventielen
Afvoerventielen
Toevoerventielen
Luchtkanalen
Ronde kanalen
Bevestigingen
Gereedschap
Filters
Brink WTW Filters
BUVA WTW Filters
Duco WTW Filters
Itho Daalderop WTW Filters
Orcon WTW Filters
Vent Axia WTW Filters
Zehnder WTW Filters
Merken
Services
Onderhoud
Vervangen
Installatie
Onderhoudsabonnementen
Ruimtes
Advies
Actie
Over ons
Contact
Klantenservice
Mijn account
Winkelmandje
Schoonmaken ventilatiesysteem

Drukte bij installeren van ventilatiesystemen

Als u nu belt met ons voor het installeren van uw ventilatiesysteem krijgt u van ons te horen dat u hiervoor een aantal maanden moet wachten. We snappen dat dit vervelend kan zijn en leggen u hier graag uit waarom het zo druk is.

Veel mensen gaan ervan uit dat schone lucht vanzelfsprekend is. En dan met name schone lucht in huis. Maar helaas is het tegendeel waar. Door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is groot alarm geslagen. Het gaat slecht met de meest basale behoefte van mens en dier: gezonde lucht. En dat geldt niet alleen voor mensen die in ontwikkelingslanden wonen, midden op een vuilnisbelt of in de buurt van zware industrie. Nee, ook Nederland scoort beneden niveau! Daarom zijn wij en onze zusterbedrijven zo druk in ons land met het installeren van ventilatiesystemen.

Isolatie en ventilatie zijn de toverwoorden

Een belangrijke reden voor de slechte kwaliteit van onze binnenlucht is de isolatie en ventilatie van huizen. Isolatie is, zeker met de oplopende gasprijs, een nationale sport geworden. Maar isoleren betekent ook goed ventileren. De vervuilde lucht, vol CO2, moet afgevoerd worden en de kieren en naden in de huizen zijn verdwenen. Tegelijkertijd moet er verse lucht naar binnen, maar tegenwoordig is deze ook niet altijd zo schoon meer. Terwijl we verse lucht aanzuigen, komt fijnstof met het grootste gemak naar binnen.

Dit is precies waar onze technici en monteurs op het gebied van luchtbehandeling en ventilatie om de hoek komen kijken. Maar niet alleen op het gebied van ventilatie liggen er kansen. Ventileren betekent namelijk ook periodiek filters vervangen en ventielen schoonmaken. Ook daar kunnen wij voor zorgen, bij een reinigingsbeurt vervangen we uw filters en maken we de filters schoon die we ook direct weer voor u inregelen.

Het werk van ventilatiespecialisten

Daarnaast moeten alle kantoren en woongebouwen begin 2023 minstens energielabel C hebben. Dat behaal je niet zomaar; daarvoor zal in de meeste gevallen meer moeten gebeuren dan alleen ledverlichting aanbrengen. Ook hierbij zijn isolatie en ventilatie toverwoorden. In gebouwen zie je dan ook een toenemende druk op het energiezuiniger maken van vaak verouderde ventilatiesysteem en dus ook de luchtbehandelingskasten. Warmte moet worden teruggewonnen en energie slurpende ventilatoren moeten worden vervangen door zuinige EC-motoren. Verouderde filters moeten plaatsmaken voor de juiste filters, zodat de installatie voldoet aan de laatste normen.

Daarnaast zijn er naast verouderde kantoren en flatgebouwen ook nog veel nieuwbouwprojecten die uit de grond gestampt worden. Hiervoor nemen wij het gehele traject voor de aannemer uit handen. Bij ons op kantoor zijn er specialisten op het gebied van het maken van berekeningen en het maken van de juiste installatie tekeningen. Als dit gereed is gaat het naar onze planning. Zij plannen onze specialisten en monteurs in en zorgen er voor dat alles op tijd verloopt. De monteurs zijn uiteraard onze vakspecialisten en helden die het hele jaar door de nieuwe ventilatiesystemen monteren en inregelen.

Gissen is missen

Het is aan te raden om u een te verdiepen in de materie van ventilatie – van gebouw- en huiseigenaar tot bewoner of huurder en van gemeenteambtenaar tot installateur. Lees erover in vakbladen en op onze website met onze andere blog artikelen. Dit biedt u de mogelijkheid om te leren wat het verschil is tussen gezonde en ongezonde lucht en tussen goed ventileren, half ventileren en niet ventileren. Het gissen wat een juiste aanpak voor u en uw huishouden is, kan een kostbare investering zijn. Onze klantenservice staat door de weeks graag voor u klaar om u advies te geven en met u mee te denken.