0
Home
Producten
WTW Unit
Mechanische Ventilatie
Overige Ventilatoren
Badkamer- ventilator
Dak ventilator
Pijpdak ventilator
Ventielen
Afvoerventielen
Toevoerventielen
Luchtkanalen
Ronde kanalen
Bevestigingen
Gereedschap
Filters
Brink WTW Filters
BUVA WTW Filters
Duco WTW Filters
Itho Daalderop WTW Filters
Orcon WTW Filters
Vent Axia WTW Filters
Zehnder WTW Filters
Merken
Services
Onderhoud
Vervangen
Installatie
Onderhoudsabonnementen
Ruimtes
Advies
Actie
Over ons
Contact
Klantenservice
Mijn account
Winkelmandje
Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatieboxen vergelijken: fabrikanten en modellen

Op zoek naar de beste mechanische ventilatie? Dan bent u vast bezig met de mechanische ventilatieboxen vergelijken. En dat zijn er ontzettend veel! Bijvoorbeeld mechanische ventilatie van Itho Daalderop, Duco, Buva, Zehnder Stork en Orcon. En deze fabrikanten hebben ook nog eens allemaal verschillende modellen.

Wij helpen u graag een handje bij het vergelijken van de mechanische ventilatieboxen (of woonhuisventilatoren). Met zoveel producten op de markt is de keuze erg lastig. Daarom helpen wij u in dit artikel op weg.

We vergelijken een aantal merken en modellen van de mechanische ventilatieboxen. We vertellen u waar u op moet letten bij de keuze. Zo weet u aan het eind van dit artikel precies welke product u nodig heeft!

In dit artikel vergelijken wij de volgende producten:

  • Buva MV-boxen
  • Duco MV-boxen
  • Itho Daalderop MV-boxen
  • Orcon MV-boxen
  • Zehnder Stork MV-boxen

Wanneer u klaar bent met mechanische ventilatieboxen vergelijken en een keuze heeft gemaakt, bestel dan direct uw product via 123Ventilatie.nl! Ook installatie en onderhoud verzorgen wij voor u.

Inhoudsopgave

Fabrikanten mechanische ventilatieboxen vergelijken

Op de productpagina’s vindt u ons complete aanbod BuvaDucoItho DaalderopOrcon en Zehnder Stork ventilatiesystemen. De prijzen van de ventilatieboxen lopen nogal uiteen. Deze liggen namelijk tussen de €160 en €610. Hierbij komen nog kosten voor de installatie. Voor iedereen hebben wij wel iets geschikts! Wij lichten er een aantal voor u uit.

Buva MV-boxen

Van Buva bieden wij drie verschillende MV-boxen aan van de Q-Stream lijn. De mechanische ventilatieboxen van de Q-Stream lijn hebben 6 afzuigkanalen. Hierdoor kan dit product dus 6 verschillende ruimten in uw huis ventileren. De Q-Stream 2.0 wordt standaard geleverd met vochtsensor. Bovendien kunt u kiezen of u dit model in de offline of online variant wilt. Waarbij u de online variant met uw mobiele telefoon kunt bedienen.

De producten van Buva zijn geluidsarm, energiezuinig en verhogen het comfort in uw woning. Daarmee zorgen deze efficiënt voor een aangenaam binnenklimaat. De prijzen van de units liggen tussen de €197 en de €603 exclusief installatie. In de Q-Stream Quickguide van Buva ziet u alle specificaties.

Op de mv-boxen van Buva zijn verschillende luxe accessoires te installeren. Hiermee verhoogt u het gebruikersgemak. Bijvoorbeeld met de slaapkamerbediening met luchtkwaliteitssensor, of de keukenbediening.

Duco MV-boxen

De DucoBox Silent is ook een belangrijk model tijdens het mechanische ventilatieboxen vergelijken. Deze is leverbaar in 8 verschillende uitvoeringen. Het verschil zit hier in de bediening, optionele vochtsensor, CO2 boxsensor, stekker en de meegeleverde ventilatieventielen. Ook de DucoBox Silent heeft 6 aansluitingen voor afzuiging.

De producten zijn ontzettend stil en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat in uw gehele huis. Optioneel zijn bij deze boxen CO2 en/of vochtsensors te installeren. De DucoBox Silent biedt ook de mogelijkheid om boxsensoren toe te passen. Daarmee heeft u geen extra bekabeling nodig voor de CO2 en vochtsensor. De prijzen van de units liggen tussen de €257 en de €472. In de brochure vindt u meer informatie over de specificaties.

Ook voor de producten van Duco zijn luxe accessoires voor mechanische ventilatie beschikbaar. U kunt een pakket kopen waar dit allemaal bij zit, of later besluiten uw systeem uit te breiden. Bijvoorbeeld met de CO2 ruimtesensorvocht ruimtesensor of de vocht boxsensor.

Itho Daalderop MV-boxen

Mechanische ventilatie van Itho Daalderop biedt ook tal van verschillende modellen en uitbreidingsmogelijkheden. De CSV-S ECO heeft 4 afzuigkanalen en is te koop als los model of alles-in-een pakket. U kunt ook deze unit dus later nog uitbreiden wanneer nodig. Dit kan met een vochtsensor, CO2 sensor, draadloze bediening en meerdere ventielen.

De units hebben een geïntegreerde RV-sensor. Itho Daalderop MV-boxen zijn de meest toegepaste ventilatieboxen in Nederland. De prijzen lopen uiteen van €180 tot €462, waarbij u bij de laatste alle sensoren en 4 ventilatieventielen geleverd krijgt. In de brochure vindt u alle specificaties van de modellen.

Accessoires van mechanische ventilatie van Itho Daalderop bestaan uit de vrij standaard bedieningspanelen en sensoren.

Orcon MV-boxen

De mechanische ventilatieboxen van Orcon hebben 4 afzuigkanalen en hebben standaard een ingebouwde vochtsensor. Daarbij hebben de boxen veel verschillende instelmogelijkheden. U kunt verschillende uitvoeringen kopen van alleen de box tot het alles-in-een pakket inclusief 4 ventielen. Ook zijn CO2 sensors beschikbaar bij dit merk.

De units hebben een ingebouwde vochtsensor en hebben een maximale luchtopbrengst van

435 m3/h bij 200 Pa. De prijzen liggen tussen de €158 en de €513. In de brochure vindt u alle informatie over de specificaties van de verschillende modellen.

Ook voor de modellen van Orcon zijn accessoires verkrijgbaar, zoals de CO2 bedieningssensor welke zowel als draadloze bediening dient als CO2 sensor. Deze is daarom dan ook €299. Alleen de draadloze bediening is ook verkrijgbaar, voor €79.

Zehnder Stork MV-boxen

De laatste fabrikant van mechanische ventilatie die wij bespreken is Zehnder. Wij bieden een groot assortiment modellen aan van de Stork ComfoFan S. Bijvoorbeeld met randaarde of Perilex stekker, met of zonder vochtsensor, timer, CO2 zender en ventilatieventielen.

Ook deze woonhuisventilator heeft 4 afzuigaansluitingen, net als die van Orcon.

De prijzen van de units lopen uiteen van slechts €168 voor alleen de ventilatie-unit tot €452 voor het complete pakket. Prijzen zijn exclusief installatie. De technische specificaties van de ComboFan S vindt u in deze brochure.

Ook van Zehnder JE Stork zijn de mechanische ventilatie accessoires verkrijgbaar. Bij mechanische ventilatieboxen vergelijken kijkt u altijd naar de uitbreidingsmogelijkheden. Van Zehnder Stork zijn bijvoorbeeld de volgende extra accessoires bij te kopen: drie standenschakelaar en draadloze bediening en timer.

De beste mechanische ventilatie voor u

Mechanische ventilatieboxen vergelijken is een aardig klusje. Zoals in dit artikel beschreven kunt u letten op de kosten, het aantal afzuigaansluitingen en vooral de uitbreidingsmogelijkheden. Bovendien moet u ook rekening houden met draadloos bedienen, de timer, vochtsensor, CO2 sensor en de mogelijkheid om te bedienen vanuit de app spelen een rol.

De beste mechanische ventilatie is per huishouden verschillend. Maakt u een weloverwogen keuze op basis van alle specificaties. Meer hierover is ook te vinden in alle brochures en in onze webshop.

Heeft u advies nodig bij het kiezen? Voor bijvoorbeeld het vervangen van een mechanische ventilatie? Bel dan 0347-326763 of vul het contactformulier in. Het Team van 123Ventilatie.nl helpt u graag verder!

Weet u welke fabrikant en welk model u wilt kopen? Bestel deze dan direct op onze webshop!

Gratis advies van een ervaren vakspecialist

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 50 MB.
    Geen titel*