0
Home
Producten
WTW Unit
Mechanische Ventilatie
Overige Ventilatoren
Badkamer- ventilator
Dak ventilator
Pijpdak ventilator
Ventielen
Afvoerventielen
Toevoerventielen
Luchtkanalen
Ronde kanalen
Bevestigingen
Gereedschap
Filters
Brink WTW Filters
BUVA WTW Filters
Duco WTW Filters
Itho Daalderop WTW Filters
Orcon WTW Filters
Vent Axia WTW Filters
Zehnder WTW Filters
Merken
Services
Onderhoud
Vervangen
Installatie
Onderhoudsabonnementen
Ruimtes
Advies
Actie
Over ons
Contact
Klantenservice
Mijn account
Winkelmandje

Dit zijn de veroorzakers van ongezonde binnenlucht

De grootste veroorzakers voor ongezonde binnenlucht zijn altijd en overal aanwezig. Door de aanwezigheid van een of meerdere van deze veroorzakers kun je last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid, irritatie aan keel, neus en oren, duizeligheid, droge ogen, tranende ogen, verstopte neus, benauwdheid, ademhalingsmoeilijkheden of misselijkheid. Daarnaast kunnen binnenshuis onaangename geuren of een droge of bedompte lucht ontstaan. Het is dus noodzakelijk om deze veroorzakers aan te pakken of te elimineren. Onderstaand een opsomming van de grootste vervuilers en waar ze door ontstaan:

De veroorzakers van ongezonde binnenlucht:

  • CO2ontstaat door ademhalen en verlies van lichaamsvocht bij mens en dier. In een doorsnee huishouden komt per dag circa 10 liter vocht vrij door in- en uitademen, transpireren e.d. Koolstofdioxide, of CO2, is een gas dat van nature in de atmosfeer aanwezig is. Maar als gevolg van menselijke activiteiten is de hoeveelheid CO2in de atmosfeer in de laatste 150 jaar extreem sterk toegenomen.
  • Vocht: kan afkomstig zijn van bijvoorbeeld koken, douchen of (af)wassen. Sommige woningen hebben door een bouwkundig gebrek al vochtproblemen. Door verbeteringen in de bouw is een afname in vochtproblemen te zien.  Vochtproblemen ontstaan in een woning wanneer vochtige lucht door onvoldoende ventilatie blijft hangen.
  • Schimmel: ontstaat door bouwkundige gebreken, lekkages, onvoldoende ventileren, te lage of juist een te hoge temperatuur. Schimmel is vaak een resultaat van teveel vocht in een bepaalde ruimte of in het gebouw; de meeste schimmels groeien goed op warme, vochtige plaatsen.
  • Fijnstof: wordt binnenshuis onder andere veroorzaakt door: stofzuigen, koken, stoken met houtkachels, (geur)kaarsen, wierook en tabaksrook. Fijnstof is een vorm van luchtvervuiling. Tot fijnstof worden in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan 10 micrometer gerekend. Fijnstof bestaat uit deeltjes van verschillende grootte, herkomst en chemische samenstelling.
  • VOS(vluchtige organische stoffen): kunnen vrijkomen bij allerlei producten die in huis gebruikt worden, zoals verf- en schoonmaakmiddelen, cosmetica, luchtverfrissers en bouwmaterialen. VOS zijn organische stoffen die bij kamertemperatuur makkelijk verdampen en die schadelijke gevolgen voor de gezondheid hebben.
  • Koolstofmonoxide: ook wel koolmonoxide, kan vrijkomen bij slecht onderhouden of slecht functionerende installaties zoals geisers, kachels en cv-installaties. Koolstofmonoxide is een kleurloos gas dat ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolstofmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos.

Meer ventilatie advies

Welke ventilator past bij mijn situatie?
Welke ventilatiesysteem heb ik!?
Huis vol schadelijke schimmels!? Schimmel in huis bestrijden!
Hoe reinigt 123Ventilatie.nl mijn ventilatie-systeem?

Gratis advies van een ervaren vakspecialist

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  Geen titel*