0
Home
Producten
WTW Unit
Mechanische Ventilatie
Overige Ventilatoren
Badkamer- ventilator
Dak ventilator
Pijpdak ventilator
Ventielen
Afvoerventielen
Toevoerventielen
Luchtkanalen
Ronde kanalen
Bevestigingen
Gereedschap
Filters
Brink WTW Filters
BUVA WTW Filters
Duco WTW Filters
Itho Daalderop WTW Filters
Orcon WTW Filters
Vent Axia WTW Filters
Zehnder WTW Filters
Merken
Services
Onderhoud
Vervangen
Installatie
Onderhoudsabonnementen
Ruimtes
Advies
Actie
Over ons
Contact
Klantenservice
Mijn account
Winkelmandje
Badkamer

Welke badkamerventilator past bij mij en mijn ruimte?

Welke badkamerventilator bij u past hangt af van uw ruimte en wensen. Een ding is zeker: een badkamerventilator is tegenwoordig niet meer weg te denken uit huis. Toch zijn er nog veel huizen die er geen hebben. Daar wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie. Maar dat houdt in dat in de winter de ramen open moeten en dat kan aardig oplopen in de stookkosten. Om vocht- en schimmelplekken te voorkomen in de badkamer is daarom een mechanische badkamerventilator aangeraden.

Zo’n badkamerventilator is over het algemeen makkelijk te installeren is. Ook zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar voor deze ventilatiesystemen. Zoals een afstandsbediening voor de badkamerventilator, timer en vochtsensor. De ventilatoren komen tegenwoordig in mooie design uitvoeringen. En ze zijn ook ontzettend stil in gebruik. Lees hieronder over de werking en welke badkamerventilator bij u past!

Bekijk na het lezen van dit artikel ons assortiment badkamerventilatoren en bestel die van u direct online.

Inhoudsopgave

Hoe werkt een badkamerventilator

Een badkamerventilator zorgt ervoor dat vochtige en vieze lucht automatisch naar buiten wordt vervoerd. De ventilator kan ook op het toilet geplaatst worden. Het wordt daarom ook wel een BTV genoemd: badkamer- toiletventilator. Via een luchtkanaal dat is aangesloten op de ventilator, wordt de lucht naar buiten afgevoerd.

Badkamerventilatoren zijn vaak niet zo sterk, waardoor het is aangeraden om de weg naar buiten zo kort mogelijk te maken. Hierdoor is het plaatsen van bochten af te raden. Dat zorgt namelijk voor extra weerstand. Wilt u hier meer informatie over? Neem contact op met het Team van 123Ventilatie.nl voor professioneel advies.

Welke badkamerventilator

Afhankelijk van uw product, bedient u deze met een draadloze afstandsbediening voor de badkamerventilator of bedrade bediening. Er bestaan ook ventilatoren met bluetooth, bewegingssensor en een vochtsensor. Lees hieronder welke badkamerventilatoren er zijn en over de verschillen.

Kracht en geluid

Een badkamerventilator heeft voldoende kracht om de lucht uit een badkamer of toilet naar buiten te voeren. Daarvoor is het wel van belang dat de weg naar buiten, dus het luchtkanaal achter de ventilator, zo kort mogelijk is. De ventilator is namelijk niet enorm sterk, zoals bijvoorbeeld een buisventilator. Bij badkamerventilatoren wordt onderscheid gemaakt tussen ruimtes van minder dan 10m3 en ruimtes groter dan 10m3. Waarbij u voor de laatste al snel op een veel groter ventilatiesysteem zal komen dan een gewone badkamerventilator. Wanneer we kijken naar het nieuwste product van Itho Daalderop, de BTV-ssst, zien we dat deze op de laagste stand maximaal 35m3 per uur ventileert. Het geluid dat deze stand maakt is 14 dB(A). Dat is vergelijkbaar met het geluid van een normale ademhaling. De hoogste stand van de BTV-ssst, ventileert maximaal 75m3 per uur met 29 dB(A). Dat is vergelijkbaar met zacht fluister op een afstand van 5 meter.

Bediening badkamerventilator

Sommige badkamerventilatoren gaan automatisch aan wanneer zij vocht of beweging detecteren. De ventilatie springt dan aan wanneer je onder de douche staat (in te geval van een vochtsensor of hygrostaat) of wanneer je er voorbijloopt (in het geval van een bewegingssensor). Tijdens het instellen van de ventilatie bepaalt u of deze dan 10, 15 of 30 minuten aan blijft staan.

U kunt ook een badkamerventilator kiezen die gewoon met een schakelaar te bedienen is. Dan bepaalt u helemaal zelf wanneer de ventilator lucht naar buiten afvoert. Het is wel aan te raden om de BTV altijd tijdens het douchen aan te zetten, om vocht- en schimmelplekken te voorkomen.

Design

Itho Daalderop heeft verschillende designs van de badkamerventilatoren. De standaarduitvoeringen, of de uitvoeringen met strak design. Bij beide kunt u kiezen tussen een wit model, of een model van rvs. Welke badkamerventilator u kiest, heeft dus ook te maken met de stijl van uw badkamer. Voor een uitgebreid overzicht bekijkt u de brochure van Itho Daalderop.

Modellen BTV bij 123Ventilatie.nl

Bij 123Ventilatie.nl bieden wij de beste BTV aan voor een scherpe prijs. De eerdergenoemde BTV-ssst vindt u terug in ons assortiment, maar ook een aantal andere hoogkwalitatieve ventilatoren van Itho Daalderop voor op de badkamer en het toilet.

BTV-N200 en N-300

Deze twee modellen zijn beide leverbaar als standaardmodel, maar ook met een timer en vochtsensor. De BTV-N200 is beschikbaar in wit of zilver gelakt en de N-300 alleen in het wit. De ventilatoren zijn geschikt voor toiletten, badkamers, douches, was- en droogruimten.

BTV-400

Dit model is leverbaar in het wit en rvs en onderscheid zich door het moderne design. De plaat van de ventilator gaat vanzelf naar buiten wanneer de ventilatie aan gaat. Zo vergroot de ventilatieopening. Het voordeel is dat wanneer de ventilatie uit staat, tocht wordt voorkomen. Ook gaat automatisch het blauwe led-licht aan wanneer er wordt geventileerd.

BTV-Performa

De Performa van Itho Daalderop is verkrijgbaar als standaardmodel, met timer en met vochtsensor. Wanneer u de BTV uitschakelt zal deze automatisch nog een bepaalde tijd op laagstand nadraaien. Ideaal dus tegen schimmel- en vochtplekken in de badkamer! Dit kan tot wel 24 uur, maar is zelf in te stellen.

BTV-ssst

Dit model is ook weer leverbaar als standaardmodel, met een timer en met een vochtsensor. Tijdens de installatie zijn daarvan de tijden in te stellen. Het model is leverbaar in het wit. En door speciale afwerking van het rooster zorgt ervoor dat het vuil niet zichtbaar is.

Installeren badkamerventilator en onderhoud

Het installeren van een badkamerventilator kunt u zelf doen. Houd hiervoor wel rekening met een aantal belangrijke factoren. Zoals de stroomaansluiting, de buizen waarop deze wordt aangesloten en de weg die de lucht moet afleggen vanuit de ruimte tot aan buiten. Voor meer informatie over installatie leest u ons artikel “Hoe installeert u een badkamerventilator” of neemt u contact op met onze experts.

Heeft u eenmaal de keuze voor de BTV gemaakt en deze geïnstalleerd, dan bent u er nog niet. Goed onderhoud van de BTV is namelijk ontzettend belangrijk voor een goede ventilatie. Wanneer het vuil en vocht namelijk niet door kan stromen, hoopt het zich op in de ventilator en in de muren en plafonds van de ruimte. Dan krijgt u vocht- en schimmelplekken. Dat is niet alleen zonde voor de muren, maar ook niet goed voor uw gezondheid.

Reinig uw badkamerventilator daarom regelmatig. Haal er een doekje langs, of gebruik een speciaal daarvoor bestemde ronde borstel om ook het kanaal schoon te maken.

Weet u al welke badkamerventilator bij u past? Bestel deze dan direct via 123Ventilatie.nl!

Heeft u aanvullende vragen? Geen probleem! Het Team van 123Ventilatie.nl staat u graag te woord. Bel 0347-326763 of mail naar info@123ventilatie.nl.

Gratis advies van een ervaren vakspecialist

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 50 MB.
    Geen titel*