0
Home
Producten
WTW Unit
Mechanische Ventilatie
Overige Ventilatoren
Badkamer- ventilator
Dak ventilator
Pijpdak ventilator
Ventielen
Afvoerventielen
Toevoerventielen
Luchtkanalen
Ronde kanalen
Bevestigingen
Gereedschap
Filters
Brink WTW Filters
BUVA WTW Filters
Duco WTW Filters
Itho Daalderop WTW Filters
Orcon WTW Filters
Vent Axia WTW Filters
Zehnder WTW Filters
Merken
Services
Onderhoud
Vervangen
Installatie
Onderhoudsabonnementen
Ruimtes
Advies
Actie
Over ons
Contact
Klantenservice
Mijn account
Winkelmandje

Mijn ventilatiesysteem lekt water

Lekt uw mechanische ventilatiesysteem water? Een dergelijke lekkage is niet fijn en ook niet de bedoeling. U kunt hierdoor waterschade oplopen en uiteindelijk voor gezondheidsproblemen zorgen. Daarnaast kan het ook een teken zijn dat de ventilatie niet goed werkt. U leest hier hoe u dit probleem kunt oplossen.

Hoe komt het dat mijn mechanische ventilatie lekt?

De oorzaak van een lekkend ventilatiesysteem is meestal terug te vinden bij de ventilatiebox. Deze zorgt namelijk dat lucht wordt afgezogen uit vochtige ruimtes zoals de badkamer, de keuken en het toilet. De afgezogen vochtige lucht wordt vervolgens naar buiten geleidt. Als uw ventilatiebox niet goed werkt dan kan het voorkomen dat deze vochtige lucht in de ventilatiekanalen blijft hangen. Hier zal het vocht uit de lucht dan condenseren en via ventilatieopeningen (de plekken met de minste weerstand) de woning inlopen.

Wat kan ik tegen het lekken doen?

Het is eerst belangrijk om te bepalen waar de lekkage vandaan komt. Het is mogelijk dat de gehele ventilatiebox vervangen moet worden.

Is uw ventilatiebox ongeveer 15 jaar oud? Dan is het heel goed mogelijk dat uw ventilatiebox vervangen moet worden om het probleem op te lossen. Ook kan het zijn dat de box vervangen moet worden omdat deze stuk is gegaan door bijvoorbeeld slecht onderhoud. Om te kunnen constateren wat exact de oorzaak van de lekkage is, is het raadzaam om een onderhoud afspraak in te plannen.

Voordelen van vervangen van uw oude ventilatiebox:

   Energiezuinig, bespaar tot wel € 80 per jaar
   Verbeter het binnenklimaat
   Uitbreidingsmogelijkheden

Onze oplossing:

Zorg ervoor dat de installatie van uw ventilatiesysteem altijd wordt gedaan door een vakman. Deze weet precies wat hij doet en waar hij moet kijken. Ga dus vooral niet zelf aan de slag, als u geen ervaring heeft. Kleine zelf gemaakte foutjes kunnen zorgen voor grote problemen naar verloop van tijd en u bent al uw garantie op de unit kwijt. Als de installatie goed gedaan wordt, bent u er zeker van dat het systeem naar behoren werkt, langer meegaat en niet snel zal gaan lekken.

Door uw ventilatiesysteem regelmatig te laten onderhouden en reinigen zorgt u ervoor dat er niet snel lekkages zullen ontstaan.
Het is verstandig om de volgende richtlijnen aan te houden:

Laat elke twee jaar klein onderhoud uitvoeren. Uw ventilatiebox wordt dan gereinigd en geïnspecteerd.
Laat elke vier jaar groot onderhoud uitvoeren. Uw ventilatiebox wordt dan gereinigd en geïnspecteerd.
Ook worden de ventielen en afvoerkanalen gereinigd.  Als laatste wordt het gehele systeem goed afgesteld.