0
Home
Producten
WTW Unit
Mechanische Ventilatie
Overige Ventilatoren
Badkamer- ventilator
Dak ventilator
Pijpdak ventilator
Ventielen
Afvoerventielen
Toevoerventielen
Luchtkanalen
Ronde kanalen
Bevestigingen
Gereedschap
Filters
Brink WTW Filters
BUVA WTW Filters
Duco WTW Filters
Itho Daalderop WTW Filters
Orcon WTW Filters
Vent Axia WTW Filters
Zehnder WTW Filters
Merken
Services
Onderhoud
Vervangen
Installatie
Onderhoudsabonnementen
Ruimtes
Advies
Actie
Over ons
Contact
Klantenservice
Mijn account
Winkelmandje

Mijn ventilatiesysteem maakt lawaai

Als uw ventilatiesysteem lawaai veroorzaakt, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Het lawaai kan worden veroorzaakt door de ventilatie unit, maar ook door de luchtkanalen.

Een ventilator kan geluidsoverlast veroorzaken, haperend geluid maken, de ventilatiebox kan trillen en de kanalen kunnen geluid veroorzaken.

Mijn mechanische ventilatie of WTW-unit maakt lawaai.

Dit gebeurt vooral bij oudere mechanische ventilatiesystemen die vaak nog op wisselstroom werken. Wanneer uw ventilatiesysteem in een hogere stand gaat werken merkt u dat er veel meer lawaai / geluid wordt geproduceerd vanuit uw ventilatiebox dan eerder het geval was.
Via de luchtkanalen die door uw gehele woning lopen galmt dit geluid door heel het huis wat vaak als storend ervaren wordt.
Bij nieuwe ventilatieboxen is het geluid van het motortje nauwelijks meer te horen, enkel de luchtverplaatsing is nog hoorbaar in de hoge stand.

Onze oplossing:

Het vervangen van een oude mechanische ventilatie door een nieuw type stille ventilatiebox van bijvoorbeeld Buva, Vent-Axia of Duco. Reparatie van een oudere ventilatiebox is kostbaar vanwege het gebrek aan onderdelen in combinatie met de manuren die er in gaan zitten. Uiteraard bekijken we graag met u wat voor u de beste oplossing is. Neem hiervoor contact met ons op.

Andere voordelen bij vervangen van uw mechanische ventilatie of WTW unit

   Energiezuinig, bespaar tot wel € 80 per jaar
   Verbeter het binnenklimaat
   Uitbreidingsmogelijkheden

Mijn ventilatie-unit maakt een haperend geluid

Wanneer u merkt dat er een haperend of brommend geluid uit uw ventilatie-unit komt is het mogelijk dat één of meerdere lagers versleten zijn.
Lagers in de ventilator zorgen ervoor dat wrijving en belasting geminimaliseerd wordt, wanneer deze slijten gaat de ventilatie-unit meer geluid maken.
Wij zien dit vooral gebeuren bij achterstallig onderhoud of bij verouderde ventilatieboxen waarbij de lagers zo verzwakt zijn dat het apparaat volledig uit balans draait.
Bij oudere ventilatieboxen is het niet rendabel om dit te repareren. U behaalt namelijk een veel hoger rendement met het vervangen van de box voor een nieuwe stille energiezuinige unit.

Onze oplossing:

Indien uw ventilatie unit niet ouder is dan 10 jaar is het vervangen van de volledige motor in uw mechanische ventilatie een optie. Hiervoor kunt u ook terecht bij 123Ventilatie. Let op want dit is niet bij alle systemen mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden want wij helpen u hier graag bij verder. Reparatie van een oudere ventilatie-unit is kostbaar vanwege het gebrek aan onderdelen in combinatie met de manuren die we voor u in rekening brengen hiervoor. Om dit geluid te voorkomen is onderhoud aan uw ventilatie-unit van groot belang.

U kunt bij ons eenvoudig een eenmalig onderhoud aanschaffen of een abonnement afsluiten om te voorkomen dat u het onderhoud vergeet. Bekijk onze mogelijkheden hier.

Andere voordelen bij vervangen van uw mechanische ventilatie of WTW unit

   Energiezuinig
   Zeer stil
   Gaat minimaal 10 tot 15 jaar mee

Mijn ventilatiebox trilt op de hogere standen

Wanneer uw ventilatiebox niet op de juiste manier is geïnstalleerd en opgehangen, is het mogelijk dat de box op hogere standen gaat trillen. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan uw muren en wanden en daardoor is het dan goed hoorbaar.

Onze oplossing:

Heeft u of een andere partij deze unit voor u opgehangen? Dan komen we dit graag voor u repareren echter heeft u geen recht op garantie bij ons.
Wanneer wij de unit voor u hebben opgehangen dan komen we bij u langs om te kijken hoe we dit voor u kunnen oplossen. Mocht het binnen de garantie vallen dan heeft u daar uiteraard recht op. Neemt u in alle gevallen sowieso contact met ons op.

Er komt lawaai uit de ventilatiekanalen

Bij een warmte terugwin unit (WTW unit) kan het voorkomen dat u storende geluiden ervaart vanuit uw luchtkanalen die door de gehele woning lopen. Dit is een veelvoorkomend probleem en wordt veroorzaakt door de aan- en afvoer van lucht. Door deze aan- en afvoer van lucht kunnen minimale trillingen ontstaan die hoorbaar zijn en door u als storend wordt ervaren.

Onze oplossing:

Om het echoën van het geluid te verminderen of te voorkomen is het plaatsen van geluiddempers een goede oplossing. Deze geluiddempers zorgen ervoor dat u minder last heeft van de geluiden en trillingen in uw kanalen. Mocht dit niet voldoende zijn en kunt u bij de ventilatiekanalen dan kunt u ook overwegen om deze te laten vervangen voor geïsoleerde ventilatiekanalen. Wilt u weten welke oplossing voor u het best passende is? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.