Itho CE-S Ventilatiesysteem

 • Stil, extreem energiezuinig en bijzonder slim
 • Goede warmteterugwinning
 • Montage en onderhoud ook mogelijk

198,-

1.379,00

Itho Daalderop Combi Ventilatie Pakket

Itho Alles-in-een Pakket 

 • Luxe en moderne WTW
 • Inclusief 2x gratis set filters
 • Inclusief afstandsbediening
 • Montage en onderhoud ook mogelijk

 1.495,00
600,- 

ITHO CVE-S Aanbieding

Itho Ventilatiesysteem + 4 ventielen + montage + onderhoud

 • Van het graag geziene merk Itho Daalderop
 • Inclusief 4 ventielen, montage en onderhoud
 • Zeer stil
 • Met ingebouwde vochtsensor

580,-
348,-

Hulp nodig bij uw keuze?

Favoriete MV Systemen

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe lang gaat een MV-unit mee?

Gemiddeld gaat een Mechanisch Ventilatiesysteem zo’n 15 jaar mee. Is uw MV-unit ouder dan 15 jaar of maakt deze meer geluid dan u gewend bent? Dan raden wij vervanging van uw huidige systeem aan.

Na 15 jaar is de techniek ook alweer zoveel verder dat het voordeliger is om een nieuwe MV aan te schaffen. Deze zijn vaak energiezuiniger en maken minder geluid.

Wanneer moet ik mijn MV-unit vervangen?

Bent u al in het bezit van een MV maar twijfelt u of deze aan vervanging toe is? U kunt uzelf deze vragen stellen:

 • Hoe oud is het ventilatiesysteem?
 • Maakt de MV meer geluid dan u gewend bent?
 • Is het ventilatiesysteem goed onderhouden?

Een MV-unit gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee, wanneer deze goed onderhouden is. Zodra de MV al wat ouder is, is het in de meeste gevallen verstandig om deze te vervangen. De nieuwere technieken zorgen ervoor dat MV’s stiller en energiezuiniger zijn dan een aantal jaar geleden.

Wat kost een nieuwe MV unit?

Een nieuwe MV kost ergens tussen de €150,- en €500,- exclusief installatie. Bij 123ventilatie werken we alleen met kwalitatief hoogstaande merken. Bij ons in de shop vindt u onder andere:

Wat voor MV is geschikt voor mijn woning?

Welke MV het beste bij uw situatie past hangt af van verschillende factoren. We geven u graag gratis advies, u kunt ons bereiken via 0347 32 67 63 of info@123ventilatie.nl. Ook vindt u meer informatie over de verschillende modellen en voor welke woningen zij geschikt zijn in onze blog ‘Mechanische ventilatie: welke past bij mijn situatie?’.

Moet een MV-ventilatie onderhouden worden?

Ja, het onderhoud van uw mechanische ventilatie zorgt ervoor dat deze optimaal blijft werken en langer mee gaat. Een gedeelte van het onderhoud kunt u zelf uitvoeren, zoals het reinigen van de ventielen. De ventilatiekanalen zijn lastiger zelf schoon te maken, we raden aan om deze en ventielen/roosters eens in de 5-6 jaar schoon te laten maken.

Hoe wij bij 123ventilatie te werk gaan wanneer we uw ventilatiesysteem schoonmaken? Dat leest u in onze blog.

Hoe lang duurt het vervangen van een MV unit?

Onze monteurs hebben veel ervaring met het vervangen van ventilatiesystemen. Toch is de duur die ze ermee bezig zijn wel afhankelijk van een aantal onderdelen. Wanneer u veel ventielen heeft kan het vervangen iets langer duren. Gemiddeld zijn onze monteurs zo’n 1.5 uur bezig met het vervangen en inregelen van uw nieuwe MV.

Kan ik mijn MV zelf vervangen?

Wanneer u redelijk technisch bent is het mogelijk om zelf uw MV te vervangen. Maar let op, want wanneer een MV niet goed ingeregeld is kan dat gevolgen hebben. De MV kan bijvoorbeeld meer geluid maken, of gaat minder lang mee. Laat daarom de installatie altijd nakijken door een professional na het installeren. Dit is ook belangrijk voor het behoud van uw garantie.

Zelf de MV vervangen? We leveren altijd de handleiding bij een nieuwe MV. Bovendien hebben we een artikel geschreven met tips bij het zelf vervangen van een woonhuisventilator.

Wat moet ik doen in geval van brand of calamiteit?

Er is te weinig aandacht voor wat er moet gebeuren met een ventilatiesysteem bij brand of andere calamiteiten. Mocht u een melding krijgen dat ramen en deuren gesloten moeten worden vanwege brand of giftige stoffen in de lucht, zet dan de MV uit.

Het uitschakelen van de MV doet u door de stekker uit het stopcontact te halen of de elektriciteit van de groep waar de MV op is aangesloten uit te schakelen.

Heb ik filters nodig voor mijn MV?

Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen. Voor Mechanische Ventilatiesystemen heeft u geen filters nodig, u heeft deze enkel nodig voor Warmte TerugWinsystemen (WTW).

Monteur

HULP NODIG BIJ UW KEUZE?

Bent u op zoek naar een MV ventilatiesysteem? Dan bent u bij 123ventilatie aan het juiste adres. Op deze pagina geven we u advies bij het kiezen van het juiste ventilatiesysteem. Natuurlijk staat ons team ook klaar om u te ondersteunen met advies of het maken van een offerte op maat.

Vul onderstaand formulier in voor vrijblijvend advies met een offerte op maat. Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen, vragen we u om de informatie zo volledig mogelijk in te vullen en daarnaast duidelijke foto’s bij te voegen. Wanneer u geen foto’s heeft kunt u deze later aanleveren.

Wij zijn ook telefonisch bereikbaar voor vrijblijvend advies. U bereikt ons via 0347 32 67 63.


']

Montage

Denkt u ook aan de installatie van uw MV? Onze ervaren monteurs doen dit graag voor u. Bovendien zorgen zij ervoor dat uw ventilatiesysteem op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Wanneer dit niet gebeurt kan een MV namelijk meer geluid maken en op termijn zelfs geld kosten.

MV onderhoud

Onderhoud

Het onderhoud van een MV zorgt ervoor dat deze schone lucht naar binnen blaast en natuurlijk dat de MV-unit langer mee gaat. Op onze blog leest u verschillende artikelen over het onderhoud van ventilatiesystemen. Van hoe u deze kunt reinigen tot welke MV het beste bij u past.

Zoeken op WTW Merk

Zoeken op merk

Wij vinden kwaliteit belangrijk en daarom werkt 123ventilatie enkel met kwalitatief hoogstaande merken. De goedkoopste, compactste, meest energiezuinige en populairste systemen hebben we voor u op een rijtje gezet. U kunt ook gewoon op merk zoeken.