Retourneren

Diensten die uitgezonderd zijn van het herroepingsrecht

Wanneer u bij ons een dienst afneemt is het mogelijk dat deze volledig wordt uitgevoerd binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen. Deze diensten zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. De uitzondering is alleen geldig na uitdrukkelijke toestemming van de consument. In ons bestelproces wijzen wij u dan ook op het doen van afstand van het herroepingsrecht.

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Onze klantenservice is bereikbaar via de telefoon: +31(0)347 32 67 63, via info@123ventilatie.nl of via de chat rechtsonder op de pagina. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00. Wij streven ernaar uw mail binnen een week te beantwoorden.

Hoe lang duurt het voor ik mijn geld terugkrijg?

Wij streven ernaar om retourzendingen binnen 7 dagen te verwerken. Bij het herroepen van uw overeenkomst betalen wij het aankoopbedrag (inclusief verzendkosten) zo snel mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de herroeping.

Wij wachten met terugbetaling tot we de teruggestuurde artikelen hebben ontvangen of er aangetoond is dat de artikelen teruggezonden zijn.

 1. Als uw bestelling klaar is voor terugzending, kunt u deze, met alle benodigde retourformulieren, afgeven bij een PostNL punt. Een beschrijving hoe u uw bestelling voorbereid om te retourneren, vindt u onder “hoe retourneer ik mijn artikelen”. Bewaar het verzendbewijs.
 2. Uw pakket wordt door PostNL naar ons retouradres gebracht.
 3. Uw retourzending wordt gecontroleerd.

Hieronder kunt u per betaaloptie kijken hoe een artikel wordt verrekend en met welke tijdsduur u rekening kunt houden voor het geld weer op uw rekening staat. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt, tenzij u uitdrukkelijk anders heeft ingestemd. Voor de terugbetaling worden geen kosten in rekening gebracht.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Voor diensten geldt dat u alleen gehouden bent de eventuele abonnementskosten te betalen voor de dienst tot het moment van ontbinding.

 

*           Normale verwerkingstijd, uitzonderingen daargelaten.
**         Bij Creditcard rekening is de terugbetaling te vinden op het eerstvolgende maandoverzicht of op de dag van afschrijving.

Bij retourzending van artikelen verzonden via Express levering worden de verzendkosten van €9,95 niet vergoed. In het geval dat u de bestelling op rekening gekocht heeft en u stuurt deze binnen de betalingstermijn (14 dagen) aan ons terug, dan ontvang u van ons een e-mail dat uw nieuwe openstaande rekeningbedrag €0,00 is. Indien u langer wacht met het terugsturen van uw bestelling vragen wij u vriendelijk de rekening eerst te voldoen. Wanneer wij daarna uw bestelling retour ontvangen, krijgt u vervolgens het rekeningbedrag weer teruggestort op uw rekening.

Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

 

 

 

 

 

 

Kan ik mijn artikel ruilen voor een ander artikel?

Wanneer u uw artikel retourneert kunt u een nieuwe bestelling plaatsen in onze webshop. Wij adviseren om deze bestelling direct te bevestigen, zeker wanneer de voorraad gering is. Uw bestelling is pas gereserveerd wanneer u heeft betaalt. We vragen u dus opnieuw vooraf te betalen terwijl wij uw retour verwerken.

Waar kan ik mijn artikelen afgeven voor retour?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw retouren aan te melden. De volgende opties zijn gratis. Meer over hoe u kunt retourneren vindt u onder ‘Hoe retourneer ik mijn artikelen?’

 1. Inleveren bij een PostNL punt
 2. Inleveren bij de PostNL pakketbezorger

Wanneer u uw retour met een andere vervoerder dan PostNL wilt versturen is dat mogelijk, maar zijn de kosten voor eigen rekening. U kunt uw retour dan sturen naar:

123ventilatie.nl
Afd. retours
Antwoordnummer 13548
4130ZX Vianen (Ut)

Wat is het retouradres?

123Ventilatie.nl
Afd. Retours
Antwoordnummer 13548
4130ZX, VIANEN UT

Kan ik mijn reparatie volgen?

Nadat wij het te repareren artikel in ontvangst hebben genomen houden wij u op de hoogte van de vorderingen van de reparatie. U hoeft dus niets meer te doen.

Mijn product is defect, wat moet ik doen?

Is een product defect of beschadigd? Dan kunt u gebruik maken van het recht op reclamatie. Wij verzoeken u het gebrek zo spoedig mogelijk na ontdekking aan ons kenbaar te maken.

Wij verzoeken u vriendelijk ons het volgende via het retourformulier op te sturen:

 1. Een duidelijke en complete beschrijving over hoe de beschadiging of het defect is ontstaan.
  2. Drie tot vier foto’s die de beschadiging of het defect bewijzen.
  3. De beschadiging of het defect dient op ten minste één van de foto’s duidelijk zichtbaar te zijn.
  4. Het volledige artikel moet zichtbaar zijn op de foto.
  5. Houd rekening met het versturen van de mail en foto’s dat deze niet groter is dan 18MB. (Wij raden u daarom aan de foto’s als JPEG-bestand aan ons door te sturen).
  6. Na ontvangst van de foto’s wordt uw verzoek zo snel mogelijk in behandeling genomen. U ontvangt binnen enkele dagen maar tenminste binnen één week bericht over de verdere verwerking van uw verzoek.

Al langer in huis
Ook wanneer u het product al langer in huis heeft zijn defecten er om verholpen te worden. Als het product niet meer werkt kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij sturen onze reparatieservice aan en houden u tegelijkertijd op de hoogte van de reparatie.

U heeft altijd recht op de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op.

 

Wat zijn de kosten voor retourneren?

Pakketjes en brievenbuspost kunt u gewoon gratis aan ons retourneren, wanneer u de stappen volgt onder het kopje ‘Hoe retourneer ik mijn artikelen?’. U mag uiteraard ook op eigen initiatief, zonder voorafgaande mededeling retourneren of via een andere vervoerder dan PostNL. De directe kosten voor het terugsturen zijn dan wel voor uw eigen rekening.

Hoe retourneer ik mijn artikelen?

Omdat we het erg vervelend vinden dat uw product niet naar wens is hebben wij het retourneren niet alleen gratis, maar ook zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Wanneer u de volgende stappen volgt kunt u uw product gratis retourneren:

 1. U geeft onze klantenservice een melding van de te retourneren artikelen via het contactformulier zodat wij kunnen zorgen voor een snelle terugbetaling van de geretourneerde artikelen.
 2. Op de bijgeleverde pakbon kruist u de artikelen aan welke u wilt retourneren, waarna u dit formulier samen met de artikelen in de doos plaatst en deugdelijk dichtplakt.
 3. De doos met de retourgegevens voorzien van antwoordnummer levert u vervolgens in bij het dichtstbijzijnde PostNL punt. Retourgegevens vindt u onderaan deze pagina.
 4. Bewaar het verzendbewijs, zodat wij samen met u de verzending kunnen traceren indien er iets mis is gegaan.

U mag uiteraard ook op eigen initiatief, zonder voorafgaande mededeling retourneren, of dit doen via een andere vervoerder dan PostNL. De directe kosten voor het terugsturen zijn dan wel voor eigen rekening.

123 Ventilatie.nl
Afd. retours
Antwoordnummer 13548
4130 ZX Vianen (UT)

Mag ik mijn artikel retourneren?

U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen na ontvangst zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Dit geldt voor alle producten die u bij ons koopt. Voor diensten geldt dat u de overeenkomst binnen 14 dagen na het kopen van de dienst kunt herroepen. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Wij verzoeken u om onderstaande retourvoorwaarden in acht te nemen:

Retourvoorwaarden

 1. Indien u meerdere artikelen in één bestelling plaatst maar deze separaat worden geleverd daar één van de artikelen via een verkopende partij van 123ventilatie.nl gaat, geldt dat de termijn pas ingaat wanneer u alle artikelen heeft ontvangen.
 2. Voor alle afgeprijsde artikelen gelden dezelfde voorwaarden.
 3. Het artikel zit in de originele verpakking (voor zover als mogelijk), “Modelformulier voor herroeping”.

Wij betreuren het dat uw product niet naar wens is. Daarom is het retourneren van het artikel niet alleen gratis, maar hebben wij geprobeerd dit ook zo makkelijk mogelijk te maken.

Indien u de volgende stappen volgt kunt u uw product gratis retourneren.

 1. U geeft onze klantenservice een melding van de te retourneren artikelen via het contactformulier, zodat wij kunnen zorgen voor een snelle terugbetaling van de geretourneerde artikelen. Voeg de volgende informatie toe in uw mail.
  1. Order/factuurnummer
  2. Bedrijfsnaam
  3. Naam
  4. Telefoon nummer
  5. E-mail adres
  6. Productcode/omschrijving
  7. Eventuele foto’s
  8. Aantal
  9. Reden
 1. Op de bijgeleverde pakbon kruist u de artikelen aan welke u wilt retourneren, waarna u de pakbon samen met de artikelen in de doos plaatst en deze deugdelijk dicht plakt.
 2. De doos met de retourgegevens voorzien van antwoordnummer levert u vervolgens in bij het dichtstbijzijnde PostNL punt. Retourgegevens vindt u onderaan deze pagina.
 3. Bewaar het verzendbewijs, zodat wij samen met u de verzending kunnen traceren indien er iets mis is gegaan.

U mag uiteraard ook op eigen initiatief, zonder voorafgaande mededeling retourneren of via een andere vervoerder dan PostNL. De directe kosten voor het terugsturen zijn dan voor eigen rekening.

123 Ventilatie.nl
Afd. retours
Antwoordnummer 13548
4130 ZX Vianen (UT)