WTW Orcon HRV

WTW Orcon Healthline! HRC-300- ecomax

De HRC-300-EcoMax is uiterst stil, extreem zuinig en bijzonder slim. Ook scoort de HRC-300-Ecomax uitermate hoog op het gebied van warmteterugwinning.

 1.600,00.
1.315,00

Ducobox + 1 jaar GRATS Filters

WTW Ducobox Energy Comfort + 2x Gratis Filtersets

Een luxe moderne WTW met veel mogelijkheden. Bovendien krijgt u van 2x  gratis set filters voor uw nieuwe WTW.  Montage en onderhoud is ook mogelijk.

1.575,00.
1.525,00

WTW Vent Axia Sentinel Kinetic Advance WTW 350SX

WTW Vent Axia Sentinel Kinetic Advance 350SX

Standaard voorzien van een vorstbeveiliger met elektrische voorverwarmer en vochtsensoren. De Sentinel Kinetic Advance heeft een rendement tot wel 94,3%.

2.232,00
1.825,00

Hulp nodig bij uw keuze?

WTW Categorieën

Brink Renovent Elan

Compacte WTW Systemen

Goedkoopste WTW Systemen

Populaire WTW Systemen

Energiezuinige WTW Systemen

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe lang gaat een WTW unit mee?

Gemiddeld gaat een WTW-unit zo’n 15 jaar mee. Is uw WTW ouder dan 15 jaar of maakt deze meer geluid dan u gewend bent? Dan raden wij vervanging van uw huidige systeem aan.

Na 15 jaar is de techniek ook alweer zoveel verder dat het voordeliger is om een nieuwe WTW aan te schaffen. Deze zijn vaak energiezuiniger en maken minder geluid.

Wanneer moet ik mijn WTW unit vervangen?

Bent u al in het bezit van een WTW maar twijfelt u of deze aan vervanging toe is? U kunt uzelf deze vragen stellen:

  • Hoe oud is de WTW?
  • Maakt de WTW meer geluid dan u gewend bent?
  • Is de WTW goed onderhouden?

Een WTW-unit gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee, wanneer deze goed onderhouden is. Zodra de WTW al wat ouder is, is het in de meeste gevallen verstandig om deze te vervangen. De nieuwere technieken zorgen ervoor dat WTW’s stiller en energiezuiniger zijn dan een aantal jaar geleden.

Wat kost een nieuwe WTW unit?

Een nieuwe WTW kost ergens tussen de €1.000,- en €3.000,- exclusief installatie. Bij 123ventilatie werken we alleen met kwalitatief hoogstaande merken. Bij ons in de shop vindt u onder andere:

Wat voor WTW is geschikt voor mijn woning?

Welke WTW het beste bij uw situatie past hangt af van verschillende factoren. We geven u graag gratis advies, u kunt ons bereiken via 0347 32 67 63 of info@123ventilatie.nl. Ook vindt u meer informatie over de verschillende modellen en voor welke woningen zij geschikt zijn in onze blog ‘Wat is WTW-ventilatie? Over de werking, voordelen en modellen’.

Moet een WTW-ventilatie onderhouden worden?

Ja, het onderhoud van uw WTW-ventilatie zorgt ervoor dat deze optimaal blijft werken en langer mee gaat. Een gedeelte van het onderhoud kunt u zelf uitvoeren, zoals het vervangen van de filters. 123ventilatie raadt aan om de filters 1-2 keer per jaar te vervangen. Daarnaast moet de warmtewisselaar elke 2 jaar gecontroleerd en schoongemaakt worden. De ventilatiekanalen en ventielen/roosters eens in de 5-6 jaar.

Hoe wij bij 123ventilatie te werk gaan wanneer we uw ventilatiesysteem schoonmaken? Dat leest u in onze blog.

Hoe lang duurt het vervangen van een WTW unit?

Onze monteurs hebben veel ervaring met het vervangen van WTW systemen. Toch is de duur die ze ermee bezig zijn wel afhankelijk van een aantal onderdelen. Wanneer u veel ventielen heeft kan het vervangen iets langer duren. Gemiddeld zijn onze monteurs zo’n 3 uur bezig met het vervangen en inregelen van uw nieuwe WTW.

Kan ik mijn WTW zelf vervangen?

Wij raden het zelf vervangen van uw WTW af. Wanneer de WTW niet goed wordt gemonteerd of ingeregeld kan het gevolgen hebben. De WTW kan bijvoorbeeld meer geluid maken of gaat minder lang mee.

Bent u redelijk technisch en wilt u de WTW toch zelf vervangen? We leveren altijd de handleiding bij een nieuwe WTW. Bovendien hebben we een artikel geschreven met tips bij het zelf vervangen van een woonhuisventilator.

Wat moet ik doen in geval van brand of calamiteit?

Er is te weinig aandacht voor wat er moet gebeuren met een WTW of ander ventilatiesysteem bij brand of andere calamiteiten. Mocht u een melding krijgen dat ramen en deuren gesloten moeten worden vanwege brand of giftige stoffen in de lucht, zet dan de WTW uit.

Het uitschakelen van de WTW doet u door de stekker uit het stopcontact te halen of de elektriciteit van de groep waar de WTW op is aangesloten uit te schakelen.

Heb ik filters nodig voor mijn WTW?

Elke WTW unit bevat filters die stof en ander klein vuil uit de lucht filteren voor deze uw woning in geblazen wordt. Zonder filters komt dit vuil niet alleen in uw huis terecht, maar ook in de WTW zelf. Deze gaat daardoor een stuk sneller kapot dan de bedoeling is. Bovendien zorgen vervuilde filters ervoor dat de hoeveelheid lucht die de WTW in en uit gaat minder wordt. Dit verandert de airflow in het huis en zorgt ervoor dat de WTW in onbalans komt. Filters zijn dus absoluut nodig.

Hoe vaak moet ik de filters vervangen?

De filters kunnen het beste 1-2 keer per jaar vervangen worden. U kunt heel makkelijk controleren of het tijd is om de filters te vervangen door deze even uit de machine te trekken en te kijken hoe ze eruit zien. Zijn ze wit of lichtgrijs? Dan hoeven ze nog niet vervangen te worden. Zijn ze donkergrijs of zwart, dan zijn de filters aan vervanging toe.

Bij 123ventilatie hebben we verschillende filters in ons assortiment.

Hoe vaak moet ik de filters vervangen?

De filters kunnen het beste 1-2 keer per jaar vervangen worden. U kunt heel makkelijk controleren of het tijd is om de filters te vervangen door deze even uit de machine te trekken en te kijken hoe ze eruit zien. Zijn ze wit of lichtgrijs? Dan hoeven ze nog niet vervangen te worden. Zijn ze donkergrijs of zwart, dan zijn de filters aan vervanging toe.

Bij 123ventilatie hebben we verschillende filters in ons assortiment.

Welke soorten filters zijn er?

Er zijn verschillende soorten filters, afhankelijk van hoeveel stofdeeltjes zij tegen moeten houden.

De meest gebruikte types zijn de voorfilters G3 en G4 filters en fijnfilter F7. De voorfilters houden vooral stofdeeltjes tegen die van buiten naar binnen willen en beschermen daarmee de warmtewisselaar. De fijnfilter is er dan juist weer om de lucht in de woning te filteren.

Deze fijnfilters worden vaak gebruikt door mensen met allergieën omdat deze filters ook pollen filteren.

Daarnaast zijn er ook nog HEPA filters, dit zijn filters die nog meer stof tegenhouden. De HEPA filters houden zo’n 95% tot 99% van de stofdeeltjes van 0.3 micrometer. Ter vergelijking: een menselijke haar is zo’n 50 micrometer.

HULP NODIG BIJ UW KEUZE?

Bent u op zoek naar een WTW ventilatiesysteem? Dan bent u bij 123ventilatie aan het juiste adres. Op deze pagina geven we u advies bij het kiezen van het juiste WTW-systeem. Natuurlijk staat ons team ook klaar om u te ondersteunen met advies of het maken van een offerte op maat.

Vul het onderstaand formulier in voor vrijblijvend advies met een offerte op maat. Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen, vragen we u om de informatie zo volledig mogelijk in te vullen en daarnaast duidelijke foto’s bij te voegen. Deze kunt u via de mail doorsturen naar ons. 

Wij zijn ook telefonisch bereikbaar voor vrijblijvend advies. U bereikt ons via 0347 32 67 63.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Montage

Denkt u ook aan de installatie van uw WTW-unit? Onze ervaren monteurs doen dit graag voor u. Bovendien zorgen zij ervoor dat uw WTW op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Wanneer dit niet gebeurt kan een WTW namelijk meer geluid maken en op termijn zelfs geld kosten.

Onderhoud Ventilatie WTW box

Onderhoud

Het onderhoud van een WTW zorgt ervoor dat deze schone lucht naar binnen blaast en natuurlijk dat de WTW-unit langer mee gaat. Op onze blog leest u verschillende artikelen over het onderhoud van WTW systemen. Van hoe u deze kunt reinigen tot welke WTW het beste bij u past.

Zoeken op WTW Merk

Zoeken op merk

Wij vinden kwaliteit belangrijk en daarom werkt 123ventilatie enkel met kwalitatief hoogstaande merken. De goedkoopste, compactste, meest energiezuinige en populairste systemen hebben we voor u op een rijtje gezet. U kunt ook gewoon op merk zoeken.