0
Home
Producten
WTW Unit
Mechanische Ventilatie
Overige Ventilatoren
Badkamer- ventilator
Dak ventilator
Pijpdak ventilator
Ventielen
Afvoerventielen
Toevoerventielen
Luchtkanalen
Ronde kanalen
Bevestigingen
Gereedschap
Filters
Brink WTW Filters
BUVA WTW Filters
Duco WTW Filters
Itho Daalderop WTW Filters
Orcon WTW Filters
Vent Axia WTW Filters
Zehnder WTW Filters
Merken
Services
Onderhoud
Vervangen
Installatie
Onderhoudsabonnementen
Ruimtes
Advies
Actie
Over ons
Contact
Klantenservice
Mijn account
Winkelmandje
Installatie

Waarom onderhoud aan mijn mechanisch ventilatiesysteem?

Hoe vreemd het wellicht ook klinkt maar de lucht in uw woning is niet altijd even schoon, het mechanisch ventilatiesysteem in uw woning is van grote invloed op verontreinigende factoren binnen uw woning.

Verontreinigende factoren kunnen zijn:

  • De afvoer van vocht
  • Afvoer van door het menselijk lichaam geproduceerde afvalstoffen
  • Afvoer van emissies en verontreiniging afkomstig van bijvoorbeeld huisdieren en materialen (bijvoorbeeld vloerbedekking)

Ventileren is een continuproces en heet daarom ook wel basisventilatie. Extra ventileren door tijdelijk een raam open te zetten heet luchten of spuien. Onvoldoende verse luchttoevoer verhoogt de kans op gezondheidsklachten, want door slechte ventilatie blijven hinderlijke (geuren) en schadelijke stoffen in de binnenlucht achter.


Hierdoor kunnen de volgende klachten ontstaan:
 

  • Vermoeidheid
  • Irritatie of prikkeling van de slijmvliezen van de keel, neus of ogen
  • Verhoogde kans op overdracht van infectieziekten

Omgekeerd zorgt ventilatie ook voor toevoer van schone binnenlucht. Buitenlucht is namelijk vrijwel altijd van betere kwaliteit dan de lucht binnen. Wanneer het ventilatiesysteem dus niet goed werkt heeft dit directe consequenties voor de luchtcapaciteit in huis en kunnen door overtollig vocht en voornoemde afvalstoffen in uw woning schimmels en bacteriën ontstaan.

Wist u dat een ventilatiesysteem wat meer dan 2 jaar niet is onderhouden met meer dan 20% in capaciteit afneemt, het is dus erg belangrijk dat dit systeem goed blijft werken. Wellicht mogen we dus wel stellen dat het ventilatiesysteem in uw woning, “de longen van uw woning zijn”.

Wanneer u uw ventilatiesysteem dus regelmatig laat reinigen en controleren op de juiste werking bent u dus verzekerd van een optimaal werkend systeem wat van invloed is op de gezonde lucht in uw woning.

Heeft u een verouderd ventilatiesysteem, heeft u een slecht werkend of zelfs defect  ventilatiesysteem, bent u niet bekend met de onderhoudsstatus van uw ventilatiesysteem, heeft u een woning met een gebalanceerd warmteterugwinning systeem, is uw woning net opgeleverd en wil de status checken, het team van 123Ventilatie.nl helpt u graag verder!

Schoonmaken ventilatiesysteem

Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar.

0347 32 67 63info@123ventilatie.nl

Gratis advies van een ervaren vakspecialist

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 50 MB.
    Geen titel*