0
Home
Producten
WTW Unit
Mechanische Ventilatie
Overige Ventilatoren
Badkamer- ventilator
Dak ventilator
Pijpdak ventilator
Ventielen
Afvoerventielen
Toevoerventielen
Luchtkanalen
Ronde kanalen
Bevestigingen
Gereedschap
Filters
Brink WTW Filters
BUVA WTW Filters
Duco WTW Filters
Itho Daalderop WTW Filters
Orcon WTW Filters
Vent Axia WTW Filters
Zehnder WTW Filters
Merken
Services
Onderhoud
Vervangen
Installatie
Onderhoudsabonnementen
Ruimtes
Advies
Actie
Over ons
Contact
Klantenservice
Mijn account
Winkelmandje

7 tips tegen stijgende stroom en gasprijzen

De stroom- en gasprijzen rijzen de pan uit, wat erg stressvol is voor veel mensen. Op Prinsjesdag (afgelopen 20 september) heeft de regering maatregelen aangekondigd, het zogeheten prijsplafond. Hierin worden maatregelen getroffen om te ondersteunen in de hoge kosten die we elke maand weer in ons portemonnee voelen. Benieuwd wat voor effect het prijsplafond voor invloed heeft op u? Lees dat in ons blog over het prijsplafond.

Terug naar de hoge stroom- en gasprijzen! Er valt namelijk nog meer te besparen door uw woning te verduurzamen. Belangrijk is om daarbij goede ventilatie niet te vergeten. In dit artikel leggen we u uit hoe u energiezuinig kunt ventileren.

Inhoudsopgave

Ventileren tegen stijgende stoom- en gasprijzen

U zult in eerste instantie niet direct denken aan ventilatie wanneer er wordt gesproken over stroom- en gas besparende maatregelen. Toch kan ventilatie een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de besparing van uw stroom en gasprijzen. Ventilatie zorgt voor schone en droge lucht in de woning, waardoor uw woning sneller verwarmd wordt. Droge lucht verwarmd namelijk sneller dan vochtige lucht.
In de winter ontstaat er een hoge luchtvochtigheid in huis omdat ramen dicht blijven. De hoge luchtvochtigheid ontstaat door het koken en douchen, maar juist ook door te ademen en te bewegen. Een hoge luchtvochtigheid zorgt voor schimmel in de woning maar het zorgt het er ook voor dat uw woning meer energie moet verbruiken om lucht op te warmen. Een te lage luchtvochtigheid in uw huis is juist ook weer niet goed voor de gezondheid. Een goede balans in huis is daarom ook erg belangrijk en dat kan door gebruik te maken van goede ventilatie. Hier leest u alles over de oorzaken van ongezonde binnenlucht in uw woning.

Energie besparen in uw huishouden

Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet waarmee u direct aan de slag kan om geld te besparen indien u geen ventilatiesysteem heeft. Ventileer goed wanneer het nodig is, en zorg dat de kou en het vocht niet doorstromen naar de rest van de woning. Een ventilatiesysteem is echter duurzaam en bespaart hierdoor extra kosten voor stroom en gas. Welke ventilatie oplossingen zijn mogelijk bij u thuis? Lees het hier.

Besparingstip 1:
In een nacht tijd ademt u in uw eentje een groot glas water aan vocht uit. Zet daarom ’s nachts uw raam in de slaapkamer op een kier. Open na het slapen de ramen en gordijnen om de kamer te luchten. Na 20 minuten kunnen de ramen weer dicht, zo gaat er overdag niet te veel energie verloren.
Besparingstip 2:
Hang de was altijd op een warme plek op om de was sneller te drogen. Ventileer wel goed in deze warme ruimte om het aanwezige vocht af te voeren. Zo voorkomt u schimmel in deze ruimte. Sluit ook de deur van deze kamer, zodat de koude lucht zich niet door de hele woning verspreidt.
Besparingstip 3:
Zorg dat het vocht en fijnstof dat vrijkomt tijdens het koken goed afgevoerd wordt.
Besparingstip 4:
Douche niet met de badkamerdeur open, droog de douche na het douchen en ventileer de badkamer met een badkamerventilator. Vocht blijft zo niet hangen en krijgt geen kans om zich te verspreiden. Zo voorkomt u schimmels. Lees hier meer tips tegen schimmel.
Besparingstip 5:
Isoleer de kruipruimte onder het huis. Deze ruimte is vaak vochtig, en vocht kruipt om hoog en kruipt via kieren en naden uw woning in.

7 tips om geld te besparen in huis met goede ventilatie


Daarnaast is ook geld te besparen door gebruik te maken van energiezuinige ventilatie, voor een gezond leefklimaat én een lagere energierekening:

Tip 1: Mechanisch ventileren haalt de vochtige en vervuilde lucht uit een ruimte, hierdoor is deze makkelijker op te warmen.

Tip 2: Mechanische ventilatie met een CO2 sensor. Deze ventilator draait standaard op een lage stand. Wanneer er meer CO2 wordt gedetecteerd in een ruimte zal de unit automatisch meer gaan ventileren. Zo is er altijd gezonde lucht in huis.

Tip 3: Een WTW (Warmte Terug Win) systeem zorgt voor een gezond leefklimaat zonder warmteverlies en is erg duurzaam. Dit kan zowel met een centrale als decentrale unit, die te gebruiken is in één ruimte en waar geen ingrijpende verandering voor nodig is in huis. En ook uw WTW systeem kan met een CO2 sensor  Het verschil tussen de ventilatie systemen leest u hier.

Tip 4: Plaats een CO2 meter in verschillende ruimtes van uw huis waar u veel bent. Hierop ziet u meteen hoe de luchtkwaliteit in deze ruimte is en kunt u ter plekke direct ventileren totdat deze weer goed is. Een CO2 meter is een zeer goede en belangrijke investering voor een gezond binnenklimaat.

Tip 5: Heeft u een badkamer zonder een terugslagklep achter de badkamerventilator? U kunt snel en effectief geld besparen door een rooster met terugslagklep te plaatsen in plaats van een gewoon rooster. Dit is snelle en simpele oplossing en u heeft er direct profijt van!

Tip 6: Vervang uw oude energie onzuinige wisselstroom ventilator door een energiezuinige ventilator, deze werkt op gelijkstroom, dit bespaart veel stroom, gas en dus geld. Het is makkelijk te vervangen en de investering is snel terugverdiend. Heeft u hier hulp bij nodig? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder.

Tip 7: Weet u niet precies waar u het beste kan beginnen als het gaat om uw ventilatie in huis? Neem dan contact met ons op! We leggen het u graag uit en kunnen alles voor u instaleren.

 

Heeft u aanvullende vragen? Geen probleem! Het Team van 123Ventilatie.nl staat u graag te woord. Bel 0347-326763, mail naar info@123ventilatie.nl of neem hier contact met ons op.

Schoonmaken ventilatiesysteem

Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar.

0347 32 67 63info@123ventilatie.nl

Gratis advies van een ervaren vakspecialist

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 2 MB.
    Geen titel*